Kunstenaar:Boon, Willem

Hurkende man

Artikelnummer: p21 568.001
Onderwerpen: ,

Het in Dordrecht geboren ‘talent’ Willem Boon maar in Rotterdam tot volle ontwikkeling als kunstenaar gekomen, heeft een keur aan fraai werk nagelaten. Deze (houtskool)tekening van hem van een zwerver(?) is zeker van eenzelfde zo niet superieure kwaliteit als vergelijkbaar het werk van Jan Toorop. Maar helaas, er kan er maar één als de beste / de beroemdste door het leven gaan en dat was dus NIET Willem Boon. Het valt te verwachten dat hem de komende jaren nog aanzienlijk meer waardering ten deel zal vallen.

Afmetingen 36 × 42 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Tekening

houtskool

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Boon, Willem

Willem Boon (signeerde als Willem Boon en monogrammeerde als WB 'boven elkaar' of 'ineen' en ook wel als BW) werd op 28 februari 1902 in Dordrecht geboren en overleed op 30 september 1986 in Rotterdam. Hij volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en was daarnaast leerling bij Johannes Gerardus Heijberg, Alexander Henri Robert van Maasdijk en Frederik Nachtweh. Boon was zijn gehele leven als kunstenaar werkzaam in Rotterdam als beeldhouwer, graficus, schil...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Boon, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hurkende man'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.