Kunstenaar:Saverijs, Albert

IJsplezier op de Leie

Artikelnummer: p24 856.001

Het was niet voor niets dat Pulchri Studio Albert Saverys uitnodigde om als ‘buitenlid’ deel uit te maken van de selectie groep van eigen werkende leden om deel te nemen aan de Ere-tentoonstelling in 1955. Deze fraaie kleurenlitho van Saverys van het onvolprezen en zeer schildergenieke rivierlandschap van de Leie welke hij in de winters creëerde, representeert zowel zijn vakmanschap en zijn kunstenaarschap als zodanig maar zeker ook zijn innige liefde voor en betrokkenheid bij het landschap uit zijn geboortestreek.

Van de hand Albert Saverys zijn meerdere werken van deze schildergenieke rivierlandschap bekend (zie bijgevoegde foto’s).

Albert wordt tot de derde Lathemse groep gerekend.

Afmetingen 67 × 52 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Saverijs, Albert

Albert Saverijs (signeerde als Saverys) werd op 12 mei 1886 In Deinze (België) geboren en overleed op 29 april 1964 in Petegem-aan-de-Leie (gemeente Deinze). Saverijs volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij was tevens leerling bij George Minne. Als leraar aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) in Antwerpen onderwees hij onder andere Frans Dony, Jack Godderis en Arnoud Paashuis. Saverys werkte als kunstenaar veel in ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Saverijs, Albert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'IJsplezier op de Leie'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.