Ik trok er op uit (Max Blokzijl)

Artikelnummer: CO 963.096

Hier het veelbesproken boek van de collaborateur Max Blokzijl (hij werd na de Tweede Wereldoorlog ter dood veroordeeld en gefusilleerd) met een aantal illustraties van Louis Raemaekers, Jan Feith en Jan Tiele (zie ook CO 407.005). Deze 1ste druk is bijzonder omdat de naam van de tekenaar Louis Raemaekers hier nog niet is verwijderd. In latere drukken werd zijn naam verwijderd (op initiatief van Blokzijl?) omdat hij te anti-Duits was.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

autogram, in de druk, l.o., naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Raemaekers, Dr Louis

Louis Raemaekers (naamvarianten: Louis Ramaekers, dr Louis Raemaekers; monogrammeerde als LR) werd op 6 april 1869 in Roermond geboren en overleed op 25 juli 1956 in Scheveningen. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam en aan de Tekenacademie in Brussel. Hij was onder andere leerling bij Ernest Blanc-Garin, Johan Roeland de Kruyff en Theo Molkenboer. Later (als leraar kunstnijverheid en tekenleraar aan de Ambachtsschool in Tilburg...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Raemaekers, Dr Louis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ik trok er op uit (Max Blokzijl)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.