Ilpendam

Artikelnummer: CO 343.006

Dat Jos van den Berg in Dordrecht woonde en werkte (en daar ook lid was van Pictura) hinderde hem niet om ook elders op zoek te gaan naar foto- en etsgenieke plekjes. En die zijn er – ook elders in Nederland zoals hier in het West-Friese – in overvloed. Oude dorpskernen zoals die van Ilpendam met centraal de hervormde kerk leverde hem meer dan voldoende inspiratie op om zijn creativiteit te voeden. Dat er weinig sindsdien – sinds Jos van den Berg de schetsen van de kern van Ilpendam voor zijn latere ets maakte – is veranderd, bewijst deze recente foto van deze kerk.

Afmetingen 29 × 22 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Grafiek

ets (droge naald)

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Berg, Jos(je) van den

Jos van den Berg (naamvarianten: Josje van den Berg, Josua Michiel van den Berg, Josna Michiel Berg signeerde met JOS V.D. BERG of Jos.v.d. Berg) werd geboren in Den Helder op 10 augustus 1905 en overleed in Den Haag op 14 november 1978. Van den Berg volgde opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Academie Libre in Parijs en volgde lessen bij onder andere Charles Blanc, Johannes Gerardus Heijber...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Berg, Jos(je) van den.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ilpendam'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.