Kunstenaar:Hordijk, Gerard

Impressie Frans jachthaventje

Artikelnummer: p6 134.001

Gerard Hordyk was een echte (waterverf)virtuoos. Met hoe weinig hij zoveel impressie en sfeer vast te leggen tekent de kunstenaar als het ware. Kijkend naar deze voorstelling bekruipt je onvermijdelijk een Frans vakantiegevoel! Maar ook de compositie zelf is meer dan zomaar een plaatje. Tijdgebonden kleding is één van de meest opvallende aspecten. Alleen al hieruit valt te concluderen dat Hordyk het vooral te doen is om de couleur locale vast te leggen.

Afmetingen 30 × 24 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Hordijk, Gerard

Gerard Hordijk (naamvarianten: Gerardus Hordijk, Gerard Hordyk) werd op 12 september in Den Haag geboren en overleed op 15 oktober 1958 in Amsterdam. Hij begon - toen hij in Parijs woonde - te signeren met Hordyk. Daarnaast monogrammeerde hij op diverse manieren: GH, H en G.H. (in een kader). Hordijk studeerde aanvankelijk aan de Technische Hogeschool Delft bouwkunde en daarna nog aan de Tekenacademie in Den Haag en aan de Koninklijke Academie van Beelden Kunsten ook in Den Haag. Ook was h...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hordijk, Gerard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Impressie Frans jachthaventje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.