Kunstenaar:Velde, Geer van

Impressionistisch rivierlandschap

Artikelnummer: CO 319.001

Eén van de weinige (klassiek geschilderde) werkstukken van de hand van Geer van Velde. Hij begon tenslotte pas met schilderen op advies (en aandringen) van zijn toenmalige baas de heer Kramers (van: Schaijk & Eduad H. Kramers) bij wie hij als ontwerper in dienst was getreden nadat zijn eigen vader vrouw (Hendrika Catharina von der Voorst; een onwettige dochter van de graaf Von der Voorst) en vier kinderen in de steek had gelaten na zijn faillissement (hij voerde op de Rijn een mislukt handeltje in brandhout en houtskool). Hier is dan ook de  verklaring te vinden dat hij zijn naam aanvankelijk nog schreef als Geer ‘VD’ Velde (als verwijzing naar zijn onwettige, deftige grootvader). Blijft echter een fraai doek dat aantoont dat Geer tot meer in staat was dan louter abstracties bedenken. Doek is afkomstig uit de woning van een lokale plattelandssmidse.

Afmetingen 61 × 41 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig
Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Velde, Geer van

Gerardus (Geer) van Velde (monogrammeerde als GVV of GvV) werd op 5 april 1898 in Lisse geboren en overleed op 5 maart 1977 in Cachan (Frankrijk). Hij was de broer van Bram van Velde ook een beroemde kunstschilder. Geer van Velde was evenals zij broer autodidact. Jaap Nanninga werd overigens later een leerling van hem. Geer van Velde werkte voornamelijk in Frankrijk (Parijs, Cagnac, Cachan). Hij was naast wandschilder ook schilder van olieverven en tekenaar. Belangrijkste aandacht...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Velde, Geer van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Impressionistisch rivierlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.