Improvisatie op Miro

Artikelnummer: CO 012.346

Een ‘oud’ werk van Van der Avoort, stammende uit 1990. Geïnspireerd door Miro weet Herman als geen ander toch een geheel eigen draai aan de Miro-stijl te geven. Deels uit baldadigheid en deels ook verwoed zoekende naar een eigen ‘uiteindelijke’ stijl. Maar van een definitieve stijlkeuze is het bij Van der Avoort tot op heden (we lezen 2019) nog steeds niet gekomen. Wel is er een trend in zijn werk te ontdekken. Niet qua kleurkeuze – deze bleef tot op heden fel en bijna kinderlijk – maar wel door een alsmaar toenemende abstractie van zijn werk. Waar Mondriaan het zocht in ‘hoofdlijnen’ koos Herman de afgelopen jaren voor ‘fantasie’. Via halve voorstellingen laat hij de kijker de rest er zelf bij denken. Net zoals hier maar steeds weer anders. In die zin is Herman uniek, unieker dan vele kunstenaars van naam en faam.

Afmetingen 50 × 70 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Improvisatie op Miro'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.