In het licht van Toorop en Mondriaan

Artikelnummer: BI 999.605

Fransisca van Vloten is een verklaard supporter van het Domburgse museum ‘Marie Tak van Poortvliet’ en meer in het bijzonder de collectie van het museum.

Zij gaf aan deze publicatie de subtitel ‘Een cultuurhistorische wandeling door Domburg’ mee, daarmee niet alleen haar liefde voor de schilderskolonie die in Domburg was neergestreken onderstrepend maar ook voor Walcheren en meer in het bijzonder voor Domberg en omgeving.

Het is meer dan knap hoe de auteur de topologie (van de stad Domburg) weet te verbinden met cultuur en vervolgens met het fotogenieke van de omgeving die vele binnen- en buitelandse kunstenaars naar Domburg lokt en lokte.

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Uitgever

Mondriaan, Piet

Piet Mondriaan (naamvarianten: Piet Mondrian, Pieter Cornelis Mondriaan) werd op 7 maart 1872 in Amersfoort geboren en overleed op 1 februari 1944 In New York. Hij was een zoon van de leraar Pieter Cornelis Mondriaan en een neef van Frits Mondriaan. Piet volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en behaalde zowel een L.O. als M.O. tekenen. Hij volgde onder andere lessen bij Jan Braet von Uberfelt, Frits Mondriaan en Pieter Cornelis Mondriaan....

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mondriaan, Piet.

Toorop, Jan

Johannes Theodorus (Jan) Toorop werd op 20 december 1858 in Poerworedjo (Indonesië, waar zijn vader grifier was bij de landraad Begelen) geboren en stierf in Den Haag op 3 maart 1928. Hij was de vader van de later zo beroemd geworden Charley Toorop en groot- resp. overgrootvader van Edgar Fernhout resp. Rik Fernhout. Aanvankelijk volgde hij een opleiding aan de Polytechnische School in Delft (onder de leiding van Paul Tétar van Elven). Daarna ging hij eerst naar de Rijksacademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Toorop, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'In het licht van Toorop en Mondriaan'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.