Kunstenaar:Israels, Isaac

Isaac Israels – De Schilder

Artikelnummer: BI 999.930
Onderwerp:

Een eeuw na de geboorte van Isaac Israels organiseerde tussen 3 juli en 12 september 1965 het Singer Museum in Laren (Nh.) een overzichtstentoonstelling van zijn werk. Het Ten geleide bij de catalogus begint als volgt:

Lange tijd is Isaac Israels vergeten geweest. De tentoonstelling die dr W. Jos de Gruyter in 1956 in Groningen organiseerde, gevolgd door die in 1958-59 in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven hebben hem terecht weer in de belangstelling gebracht.
Het is een hachelijke onderneming na deze gehouden overzichtstentoonstellingen wederom, doch met nieuwe inzichten, een tentoonstelling samen te brengen onder de titel “Isaac Israels, de schilder – een eeuw na zijn geboorte”.

Geniet en surf naar hartelust door de – uit de catalogus – bijgevoegde fotos.

Overig

Samenstelling collectie

Uitgever

Israels, Isaac

Isaac Israels (naamvarianten: Ietje Israels, Isaac Lazarus Israels, Isaac Lazerus Israels maar altijd zonder trema op de 'e' geschreven; signeerde dus als Isaac Israels) werd op 3 februari 1865 in Amsterdam geboren en overleed in Den Haag op 7 oktober 1934 na een aanrijding. Hij was de zoon van Jozef Israëls. Isaac volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was onder andere leerling van August Allebé,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Israels, Isaac.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Isaac Israels - De Schilder'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.