JA Bruggeman

Artikelnummer: CO 136.018
Onderwerpen: ,

Frits van der Horst is een kunstenaar met een zeer levendige fantasie. Maar ook als vakman staat hij meer dan alleen zijn kunstenaarsmannetje. Of het nu de droge naald, het penseel of een performance betreft, hij is altijd verrassend en vaak zelfs vernieuwend. Qua onderwerpen lijkt zijn fantasie ook onuitputtelijk (van vreedzame landschappen tot spannende naakten).
Hier een ets in opdracht gemaakt van de onder de afdruk vermelde persoon. Het nadrukkelijk weergeven van ’s mensens levensaders symboliseert de toenmalige hartproblemen van deze persoon.

Afmetingen 29.5 × 33.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

ets (droge naald)

Samenstelling collectie

Signatuur

l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Horst, Frits Anton van der

Frits Anton van der Horst is geboren in Pijnacker op 17-05-1946 en sindsdien woonachtig en werkzaam in Dordrecht (lid van Teekengenootschap Picura te Dordrecht waar hij nog steeds zijn atelier heeft). Van der Horst is zowel graficus als schilder, (pen)tekenaar, aquarellist, etser, lithograaf en restaurateur. Vanaf 1966 opleidingen gevolgd aan de Akademie van Beeldende Kunsten (Den Haag) en de Kunstnijverheidsschool (Den Haag). Schildert, etst en tekent vooral naaktfiguren, (fantasie)...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Horst, Frits Anton van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'JA Bruggeman'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.