Jaarbeurs 1925

Artikelnummer: CO 738.004

Hier een fraaie kopie van de oorspronkelijke Jaarbeurs affiche uit maart 1923 door Henri Verstijnen ontworpen. Ook Verstijnen liet zich destijds leiden (of moeten we zeggen verleiden tot) door de commercie. De vraag is echter wat hier eigenlijk mis mee is. Kennelijk waren de toenmalige kunstenaars – waaronder niet de kleinsten en minsten onder hen (denk onder andere aan Jan Sluijter Sr,. Jan Toorop, Theo Hoytema, Piet van de Hem en vele anderen) niet te beroerd om hun creatieve kwaliteiten in te zetten voor ‘brood-op-de-plank‘. Een schril contrast met vele hedendaagse kunstenaar die eerder maandelijks ‘smachtend’ uitzien naar de geldelijke, verplichtingsloze overboekingen op hun bankrekening in plaats van om zich in te spannen hun orderboeken te vullen.

Afmetingen 28.3 × 38.3 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Diversen

foto, kopie

Genootschap

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Verstijnen, Henri

Henri Verstijnen [naamvarianten: Henri Verstynen, Henri Cornelis Gerard Marie Verstijnen, Henri Cornelis Gerard Marie Verstynen; monogrammeerde als HV (aaneen, ineen, in vierkant kader geplaatst)] werd op 9 juli 1882 in Sukabumi geboren en overleed op 11 januari 1940 in Scheveningen. Verstijnen volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en was onder andere leerling bij Sieger Baukema, Paul Bodifée, Jacob Hendrik Geerlings en Charles Roskam. Henri ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Verstijnen, Henri.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jaarbeurs 1925'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.