Kunstenaar:Saverijs, Albert

Jagende wolf (Le loup-gazon)

Artikelnummer: CO 856.003

Nauwelijks zijn er etsen van Albert Saverys bekend ofschoon hij zeker ook actief was als graficus in het begin van de 20ste eeuw (maar dan vooral lithograaf) van zijn kunstenaarscarrière. Of deze ets van zijn hand is, blijft echter discutabel want veel van zijn (schilders)werk werd door Roger Hebbelinck opnieuw vastgelegd als ets. Wellicht ook hier. Maar voorlopig gaan we er van uit dat deze ets van de hand van Saverys zelf is.

Afmetingen 18 × 22 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

ets (droge naald)

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Saverijs, Albert

Albert Saverijs (signeerde als Saverys) werd op 12 mei 1886 In Deinze (België) geboren en overleed op 29 april 1964 in Petegem-aan-de-Leie (gemeente Deinze). Saverijs volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij was tevens leerling bij George Minne. Als leraar aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) in Antwerpen onderwees hij onder andere Frans Dony, Jack Godderis en Arnoud Paashuis. Saverys werkte als kunstenaar veel in ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Saverijs, Albert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jagende wolf (Le loup-gazon)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.