Kunstenaar:Holt, Friso ten

Jakob in gerecht met de Engel (Op Kunstb 1964)

Artikelnummer: CO 1515.001

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Friso ten Holt genaamd Jakob in gerecht met de Engel opgenomen in jaargang 1964 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Holt, Friso ten

Friso ten Holt (naamvariant: Henri Friso ten Holt) werd op 6 april 1921 in Argèles-Gazost geboren en overleed op 20 december 1997 op Callantsoog. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en kreeg les van Henri ten Holt en Johannes Hendricus Jurres. Later gaf hij zelf les aan Catrien van Amstel, Frank Boom, Karin Campfens, Edgar Johannes Conradi, Jos Dijkmans, Bob Fernhout, Willem Götze, Gea Karhof, Jeroen Krabbé, Erik Oldenhof, Cécile Re...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Holt, Friso ten.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jakob in gerecht met de Engel (Op Kunstb 1964)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.