Kunstenaar:Heel, Jan van

Jan van Heel

Artikelnummer: BI 999.787
Onderwerp:

W. Schrofer stelde No. 2 in de “Sint Lukas Reeks” (over Jan van Heel) samen en stelde in zijn inleiding:

Over Van Heel’s werk is al veel geschreven. Er is kleine literatuur over zijn exposities: een stapel van recensies en artikelen. Met hemzelf weet men nog niet goed raad. Hij is in Rotterdam geboren en eigenlijk geen Hagenaar. Dat zegt al veel. Hij komt ‘los’ in Parijs, of het anders zou kunnen! Hij schildert clowns en Christus. Hij is realist en schildert uit zijn hoofd.

Daarom hebben we van zijn in dit overzicht samengebrachte fotos (van een keur uit zijn werk) kopieën gemaakt om een meer complete indruk van hem te krijgen.

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Uitgever

Heel, Jan van

Jan van Heel (naamvariant: Johannes Jacobus van Heel; signeerde als janvheel) werd op 27 juli 1898 in Rotterdam geboren en overleed op 5 oktober 1990 in Den Haag. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en was leerling bij onder andere David Bautz, Johannes Gerardus Heijberg, Alexander Henri Robert van Maasdijk, Herman Mees en Frederik Nachtweh. Later werd hij zelf leraar van Geery de Bakker, Gijs Bakker, Jacoba Greven, Otti Henkemans, Frid...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Heel, Jan van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jan van Heel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.