Jeanette Bieruma-Oosting ex libris

Artikelnummer: COL 239.010
Onderwerp:

Dat Jeanette een zeer getalenteerde kunstenares was, behoeft weinig betoog. Dit toont ze andermaal met haar eigen ontworpen ex-libris aan.

Bijzonder aan dit exemplaar van haar ex-libris is dat het is geplakt in een boek van en over André Lhote, haar zeer bewonderde Franse leraar. Die op zijn beurt Jeanette vergeleek met een jonge wat baldadige nieuwe Rembrandt.

Zie ook BI 998.121.

Meer informatie:
Genootschap

Samenstelling collectie

Bieruma Oosting, Jeanne

Jonkvrouwe Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting (naamvarianten: Jeanne Bieruma Oosting, Jeanne Oosting, Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting; signeerde vaak met Oosting en soms met J. Oosting of Jeanne Oosting; van haar zijn de volgende monogrammen bekend: JO, J in vierkant kader, Jo, J.O., JO dooreen en J in de O) werd op 5 februari 1898 in Leeuwarden geboren en overleed in Gorssel op 14 juli 1994. Zowel op de School voor Kunst en Kunstnijverheid (Haarlem), de Akademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bieruma Oosting, Jeanne.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jeanette Bieruma-Oosting ex libris'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.