Jhr Dr DC Röell (Op Kunstb/ 1962)

Artikelnummer: CO 1512.001

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Carlotte van Pallandt genaamd Jhr. Dr D.C. Röell opgenomen in jaargang 1962 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Pallandt, Charlotte van

Charlotte van Pallandt (naamvariant: Charlotte Dorotheé baronesse van Pallandt; signeerde als Pallant + jaargang) werd op 24 september 1898 in Arnhem geboren en overleed op 30 juli 1997 in Noordwijk. Zij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Ealing School of Art & Design, aan de Académie André Lhôte in Parijs en aan de Académie Ranson eveneens in Parijs. Ze volgde onder andere lessen bij Charles Despiau, André Lhôte, Arnold Loup, Charles Malfray, Albert Roelofs en Albert Termote. Z...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pallandt, Charlotte van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jhr Dr DC Röell (Op Kunstb/ 1962)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.