Joannes Hudde, burgemeester der Stad Amsterdam

Artikelnummer: CO 1162.066

Deze gravure van Jacob Houbraken naar een tekening van Hendrik Pothoven van Joannes Hudde, Burgemeester en Raad der Stad Amsterdam werd door de uitgever Isaak Tirion (i.s.m. Johannes Allart) verspreid.

Meer informatie:
Afmetingen 12 × 17.9 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Grafiek

(droge naald)ets, (foto-, hout-, koper-, staal)gravure

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

,

Vindplaats origineel

Acket, Désiré

Désiré Acket (signeert als Acket en monogrammeerde als A) werd op 4 mei 1905 in Antwerpen geboren en overleed op 29 juli 1987 ook in Antwerpen. Hij was getrouwd met de schilderes Nelly Degouy. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Als graficus en (grafisch) ontwerper concentreerde hij zich op boekbanden en stofomslagen. Vermeld in Bram Huijser.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Acket, Désiré.

Houbraken, Jacob

Jacob Houbraken (naamvariant: Jacobus Houbraken) werd op vermoedelijk 18 of 25 december 1698 in Dordrecht geboren en overleed op 14 november 1780 in Amsterdam. Hij volgde kunstzinnige lessen bij Arnold Houbraken en droeg later zelf weer zijn kennis en vaardigheden over aan Pieter Tanjé. Jacob was naast prentkunstenaar, tekenaar, (reproductie)graveur en illustrator ook zelf een gepassioneerd kunstverzamelaar. Hij illustreerde onder andere 'De Groote Schouwburg der Nederlandsche Konstschilde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Houbraken, Jacob.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Joannes Hudde, burgemeester der Stad Amsterdam'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.