Johan van Huysum – De verleiding van Flora

Artikelnummer: BI 998.965

Stillevens vormen vaak een aparte categorie in de schilderkunst. Bloemstillevens zijn daarbinnen weer als een subcategorie te beschouwen. En Jan van Huysum is daarbinnen weer één van de de allergrootsten.

Maar hij beperkte zich niet tot louter bloemstillevens. Van hem zijn ook andere schilderstechnische hoogstandjes bekend zoals zijn landschappen en portretten maar ook zijn fruitstillevens.

De voorliggende vuistdikke (bijna 400 pagina’s tellende) studie vermeldt in zijn inleiding bescheiden dat het slechts een aanloop vormt naar een oeuvre-overzicht van Van Huysem.

Samenstelling collectie

Uitgever

Huijsum II, Jan van

Jan van Huijsum II (naamvarianten: Jan van Huysum, Jan van Huijs, Jan van Huys; signeerde als Jan van Huijsum, Jan van Húysúm, VH dooreen) werd op 15 april 1682 in Amsterdam en overleed daar ook op 8 februari 1749.Hij was de (klein)zoon van resp. Justus van Huysum I en Jan van Huysem I. Hij was leerling bij Jan van Huysum I, zijn vader. Onder zijn latere eigen leerlingen telde hij onder andere: Catharina Backer, Louis Fabricius Dubourg, Margaretha Haverman, Francina Margaretha van Huysum, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Huijsum II, Jan van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Johan van Huysum - De verleiding van Flora'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.