John Rädecker

Artikelnummer: BI 999.407

Dat John Rädecker meer was dan een rechtgeaarde kunstenaar (naar de traditie van de Bergense School) mag bekend zijn. Maar dat hij ook een zeer verdienstelijk beeldhouwer was is veel minder bekend. Deze publicatie ‘arte plástico holandés’ in de Spaans taal nota bene!!!! bewijst zijn internationale bekendheid, ook als beeldhouwer. De tweede foto bewijst zijn brede vakmanschap als kunstenaar andermaal.

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Uitgever

Rädecker, Johannes Anton

John Rädecker (naamvarianten: Johannes Anton Rädecker, John Raedecker; monogrammen: JR, J.R., AJR ineengevlochten) werd op 5 september 1885 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 12 januari 1956. Hij was de vader van Han Rädecker (1921) en Jan Willem Rädecker (1924), de broer van A. (Anton) Rädecker en W.A. Willem Rädecker en was gehuwd met Annie de Roos. John Rädecker volgde kunstzinnige opleidingen aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam, aan ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rädecker, Johannes Anton.

Heeft u een vraag of opmerking over 'John Rädecker'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.