Kunstenaar:Fles, Etha

Jong kind

Artikelnummer: CO 740.002
Onderwerp:

De bijna vergeten (maar niet door Caput Ovis) etster Etha Fles – actief in de kringen van de Tachtigers – was destijds een gewaardeerd Pulchrilid. Ze rekende kunstenaars als Jan Toorop, Wally Moes, Jan Veth, Anton Mauve en Anton Derkinderen dan ook tot haar vriendenkring. Zij spande zich mede in om het impressionisme populair te maken en richtte daarvoor de vereniging ‘Voor de Kunst’ op in Utrecht.
Deze op zich vluchtige ets van een onbekend, jong kind toont de superieure zeggingskracht van haar portretten aan. Want in de eenvoud tenslotte toont zich de meester?

Afmetingen 9.5 × 14 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

reverse

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Fles, Etha

Etha Fles (naamvariant: Margaretha Tekla Johanna Fles) werd op 1 mei 1857 geboren in Utrecht en overleed op 31 januari 1948 in Bergen Nh. Zij was de dochter van T.J.A. Kranenborg-Fles. Zij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was onder andere leerling bij August Allebé, Adrianus van Everdingen en Anton Mauve. Etha reisde veel en vaak [in Nederland (naar Amsterdam, Utrecht, Laren Nh., Bergen Nh., Maasdriel en Herten), naar Engeland ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Fles, Etha.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jong kind'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.