Kunstenaar:Mever, Arie van

Jongedame

Artikelnummer: CO 257.004
Onderwerp:

Anno 2018 is Arie van Mever goeddeels vergeten als beeldened kunstenaar. Wellicht begrijpelijk 40 jaar na zijn overlijden. Ofschoon zijn tekeningen en dan vooral zijn litho’s heden ten dage nog behoorlijk courant zijn, zien we zelden of nooit schilderijen / portretten van zijn hand. Het zullen voornamelijk inboedels zijn die via veilinghuizen te koop worden aangeboden. Dit portret van een jongedame getuigt ervan. Helaas voor ons niet bekend wie er wordt uitgebeeld.

Afmetingen 59 × 73 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Mever, Arie van

Arie van Mever (naamvariant: Adriaan Pieter van Mever) werd op 27 januari 1899 in Zaandam geboren en overleed op 25 april 1978 in Alkmaar. Hij volgde een opleiding aan de Rijksacademie van Beelden Kunsten in Amsterdam en was leerling bij Herbert van der Poll, Georg Rueter en Gerard Westermann. Als veelzijdig kunstenaar (graficus, schilder, aquarellist, tekenaar, pastellist, etser, lithograaf) had hij een sterke voorkeur voor portretten, (bloem-)stillevens en landschappen. Zijn werk w...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mever, Arie van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jongedame'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.