Jongepier vanuit Damiate Bolwerk gezien in zwart-wit

Artikelnummer: CO 012.191

Onlangs schreven we: een zeer bijzonder werk van Van der Avoort (CO 012.185)! Maar niets blijkt minder waar! Waar hij normaal met een overdaad aan kleuren zijn doeken bewerkte, keert hij structureel? weer terug naar zijn jonge jaren. Waarom hij plotseling een ander verfpad insloeg? Was zijn verf op? Had hij een super-sombere bui? Of wilde hij gewoon baldadig zijn? Zelf heeft Herman er geen verklaring voor dus mag de kijker er naar raden. Mogelijk is het de passage van zijn 65ste levensjaar op 8 oktober 2015 er de oorzaak van! In ieder geval hier weer één van zijn meest geliefde plekjes in Dordrecht zoals Hermen deze ziet.

Afmetingen 40 × 50 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jongepier vanuit Damiate Bolwerk gezien in zwart-wit'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.