Jopie en zijn poes

Artikelnummer: CO 244.003

Een stichtelijk verhaal voor een stichtelijk jong lezersvolkje. Het verhaal eindigt als volgt:

Joop leerde in zijn verdere leven den Heere kennen, onze Heiland, die gezegd heeft: “Leert van mij, van mij alleen, dat ik zachtmoedig ben en nederig van hart“.

Dit gerecipieerde slot op de laatste bladzijde van het verhaal is de boodschap van het boekje in een notendop. Beter kan het niet verwoord worden, enhet is tekenend voor de tijd waarin het werd uitgegeven. Overigens is de reproductie (feitelijk de vervanger voor het frontispice) op het kaft niet van G.J. van Overbeek maar van I. Russell Conway (1920).

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Overbeek, G.J. van

Gijsbertus Johannes van Overbeek werd op 19 juli 1882 in Dordrecht geboren en overleed op 25 februari 1947 in Rotterdam. Van Overbeek werkte ook onder het pseudoniem van F.J. Driessen. Overbeek volgde een opleiding aan Academie voor Beelden Kunsten in Rotterdam en was leerling van Alexander Henri Robert van Maasdijk, Ferdinand Oldewelt en Jan Striening. Overbeek was als kunstenaar vooral actief in Dordrecht en Hilligersberg. Hij was lid van de Onafhankelijken in Amsterdam. Als ill...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Overbeek, G.J. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jopie en zijn poes'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.