Kunstenaar:Voskuyl, Gijs

Jotter van Jaapje van Karel

Artikelnummer: CO 383.003

De titel die Voskuyl meegaf aan deze litho ‘Jotter van Jaapje van Karel’ konden wij niet thuisbrengen of traceren. Mogelijk is de naam van de boot zelf ‘Jotter van Jaapje’ en heet de eigenaar ervan Karel. Het Engelse woord ‘jotter’ betekent kladblok. Zou Voskuyl dit bedoelen dan staat er eigenlijk Jaaps’ kladblok met een schets van de boot van Karel.  Wie helpt ons uit de brand?

Afmetingen 19.7 × 19.7 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Stijl

Samenstelling collectie

,

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Vindplaats origineel

Voskuyl, Gijs

Gijs Voskuyl (naamvarianten: Gijs Voskuijl, Gijs Voskuil, Gijsbert Johannes Voskuyl; monogrammeerde met GV of GV dooreen gevolgd door 'jaar en maand'duiding) werd op 13 april 1915 in Den Haag geboren en overleed in 2004 (preciese datum en plaats bij ons onbekend). Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was er onder andere leerling bij Cees Bolding, Arend Hendriks en Henk Voskuyl (zijn vader). Later gaf hij zelf weer les aan El...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Voskuyl, Gijs.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jotter van Jaapje van Karel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.