Kunstenaar:Moilliet, Louis

Kairouan

Artikelnummer: CO 434.001
Onderwerp:

Louis Moilliet was niet alleen één van de gangmakers van ‘Der blauwe Reitergruppe’ maar ook één van de meeste begenadigde leden. Waar Paul Klee (overigens ook een Reitergruppelid) en Picasso wel erg formeel en schematisch vlakken kleurden, was hij juist de kunstenaar die net dat iets extra’s toevoegde aan het kubisme wat zij werk zo kenmerkend en warm maakt. Dit werk – Kairouan, genoemd naar de plaats in Afrika waar de leden van de Reitergruppe zich tijdelijk hadden teruggetrokken – is hier een meer dan sprekend voorbeeld van.

Afmetingen 40 × 31 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Overig
Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Moilliet, Louis

Louis René Moilliet werd op 6 oktober 1880 in Bern geboren en overleed op 24 augustus 1962 in Vevey, ook in Zwitserland. Louis Moilliet studeerde in Worpswede (een Noord-Duits dorp in de buurt van Bremen, dat in het laatste decennium van de 19de eeuw het centrum werd van een groep kunstenaars naar het voorbeeld van de School van Barbizon in Frankrijk. De bekendste kunstenaar van de groep was Paula Modersohn-Becker en de 'Worpswede School' wordt soms beschouwd als één van de wortels van waa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Moilliet, Louis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kairouan'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.