Kunstenaar:Bos, Piet

Kannen en granaatappels

Artikelnummer: p43 819.001

Ofschoon van Piet Bos voornamelijk landschappen en figuurvoorstellingen bekend zijn is dit stilleven het levende bewijs dat hij zich hier niet toe beperkte. Mogelijk was het usance destijds bij het Teekengenootschap Pictura om je in ieder geval ook bezig te houden met stillevens. Van Gerard Korthals – een tijd- en Picturagenoot van Piet Bos – zijn tenslotte soortgelijke olieverven bekend (zie CO 302.002). Op zich is het verrassend dat eind 19de en begin 20ste eeuw ook ‘leken’kunstenaars lid waren van het Teekengenootschap Pictura.

Afmetingen 50 × 43 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Bos, Piet

Piet Bos (naamvariant: Pieter Johannis Bos; signeerde met 'Piet Bos') werd op 6 april 1869 in Sliedrecht geboren en overleed op 14 februari 1945 in Den Haag. Onbekend bij ons is hoe, waar of wanneer hij zijn kunstzinnige vorming opdeed. In ieder geval manifesteerde hij zich op kunstzinnig gebied voornamelijk als schilder en tekenaar. Aanvankelijk was hij echter ondernemer en ging later zelfs in de handel. Dus was hij vermoedelijk autodidact / amateur? Als kunstenaar werkte hij vooral...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bos, Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kannen en granaatappels'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.