Kunstenaar:Beekmans, Ad

Karikatuur Barkeeper

Artikelnummer: CO 723.005

Zijn manier van tekenen zou ook toegeschreven kunnen worden aan Jan Veth of Willy Sluiter. Niet echt verrassend omdat ze allen in dezelfde periode lid waren van het Dordtse Teekengenootschap Pictura. In ieder geval toont Ad Beekmans hier aan een meer dan gemiddeld getalenteerde tekenaar te zijn. Maar zijn werk als kunstenaar was veel diverser dan alleen tekenen. Hij aquarelleerde en pastelleerde ook en produceerde met hetzelfde gemak houtsneden. Ook van experimenteren met technieken door elkaar was hij bepaald niet vies.

Afmetingen 20 × 22.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Tekening

OI-inkt

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Beekmans, Ad

Ad Beekmans (naamvariant: Adrianus Jacobus Antonius Beekmans) werd op 5 september 1904 in Gorinchem geboren en overleed op 29 november 1978 in 's-Hertogenbosch. Beekmans volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht in 's-Hertogenbosch waar hij onder andere lessen volgde bij Huib Luns. Beekmans werkte als kunstenaar niet alleen in Nederland (Gorinchem, Rotterdam, Tilburg en Oisterwijk) maar ook in Engeland (Londen) en Frankrijk (Parijs). ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Beekmans, Ad.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Karikatuur Barkeeper'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.