Kunstenaar:Sjollema, Joop

Kees Verwey (Op Kunstb 1962)

Artikelnummer: CO 699.003
Onderwerp:

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Joop Sjollema genaamd Kees Verwey opgenomen in jaargang 1962 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

kopie

Genootschap

,

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Sjollema, Joop

Joop Sjollema (naamvariant: Johan Sybolt Sjollema; monogrammeerde als JSS of J.S.) werd op 10 december 1900 in Groningen geboren en overleed op 5 juli 1990 in Amsterdam. Hij genoot een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was onder ander leerling bij André Lhôte en Hendrik Jan Wolter. Als kunstenaar werkte hij voornamelijk in Utrecht en Amsterdam maar ook wel in Frankrijk. Joop was naast graficus ook een zeer verdienstelijk illustrator, aq...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sjollema, Joop.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kees Verwey (Op Kunstb 1962)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.