Kunstenaar:Vaes, Walter

Kerkklokkestoel

Artikelnummer: p22 636.001
Onderwerp:

De Belgische Nederlander of anders gezegd de Nederlandse Belg Walter Vaes werd door de vreselijke 1ste wereldoorlog heen en weer geslingerd tussen zijn eigenlijke vaderland (België) en Nederland. Geluk bij een ongeluk zou je bijna denken was het voor de Nederlandse Pulchri Studio die er een zeer begaafd lid aan over hield. Deze buitengewoon fraaie ets kan bijna als constructietekening worden gebruikt. Geen detail ontging Vaes toen hij zich aan deze ets zette. Zelfs het contragewicht als een soort van ‘tijd’mechanisme dat de snelheid van het luiden mede bepaalt, ontsnapte niet aan de aandacht van Vaes.

Afmetingen 22 × 18 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

ets (droge naald)

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Vaes, Walter

Walter Vaes werd op 12 februari 1882 in Borgerhout geboren en overleed op 3 april 1958 in Antwerpen. Hij was een neef van Piet Verhaert (die ook één van zijn leraren was). Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de academie in Antwerpen waaraan hij later zelf als leraar was verbonden naast zijn leeropdracht (stillevens) aan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten eveneens in Antwerpen. Leerlingen bij hem waren onder andere Albert de Vriendt, Jean Duchêne, Dirk vn Gulik, Bas Mul...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vaes, Walter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kerkklokkestoel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.