Kunstenaar:Winkel, Antoon

Kind met bal op strand

Artikelnummer: CO 017.005
Onderwerpen: ,

Antoon Winkel – lid van Pictura in Dordrecht – is één van de leden van dit illustere Dordtse Teekengenootschap die ongetwijfeld in de nabije toekomst aan de eregallerij van kunstenaars-leden zal worden toegevoegd. De combinatie van zijn ongebreidelde fantasie en fenomenale techniek op alle schilderwapens stonden hiervoor garant. Met dit fraaie werk van hem ‘Kind met bal op strand’ bevestigt Toon Winkel andermaal zijn begaafdheid. En het zou zeker niet zijn laatste keer zijn. In de toekomst zal Toon Winkel zeker – ook landelijk – door kunstgeschiedschrijvers verder richting eredivisie van de kunst worden geschreven.

Afmetingen 40 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Stijl

Vindplaats origineel

Signatuur

autogram, r.o.

Winkel, Antoon

Antonius Hendricus (Toon) Winkel werd op 30 mei 1923 in Rotterdam geboren en is overleden op 23 februari 1989 in Dordrecht. Winkel volgde zijn kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en daarna volgde hij ook nog een opleiding aan de Parijse Académie. Antoon werd zelf later docent aan de Haagse Akademie van beeldende kunsten. Winkel zwierf aanvankelijk door de nodige landen (Nederland, Frankrijk, Italië, Griekenland) en vond later zijn rust in Dordrecht...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Winkel, Antoon.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kind met bal op strand'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.