Kunstenaar:Abbing, Fik

Kinderen II

Artikelnummer: CO 870.001
Onderwerpen: ,

Eén van de fraaiste ooit uitgegeven (al voor de Tweede Wereldoorlog in 1938) boeken over kindertekeningen werd verzorgd (en door Hendricus Antonius Henriët geïllustreerd) door Uitgeverij Contact uit Amsterdam. Omdat 19 kunstenaars in deze uitgave zijn vertegenwoordigd, besloten wij om alle kunstenaars een ‘eigen’ plek (inclusief kopieën van hun tekeningen / schetsen) te geven in de Caput Ovis-verzameling (zie voor het overzicht zoals vermeld bij ‘Bibliotheek ‘Kinderen’, BI 998.226).

Uiteverij: Contact – Amsterdam.

32 Pagina’s tekst naast 62 kopieën van kindertekeningen.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Samenstelling collectie

,

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Signatuur

autogram, in de druk, l.o., naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Uitgever

Vindplaats origineel

Abbing, Fik

Fik Abbing (naamvariant: Frederik Hendrik Abbing; signeerde Abbing) werd op 8 mei 1901 in Teteringen (bij Breda) geboren en overleed op 12 augustus 1955 in Amsterdam. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijkskademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er onder andere leerling bij Antoon Derkinderen, Johan Gabriëlse, Richard Roland Horst, Nicolaas van der Waay en Gerard Westerman. Als schilder, (wandtapijt)ontwerper, aquarellist, monumentaal- en textiel kunstenaar, tekenaa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Abbing, Fik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kinderen II'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.