Kunstenaar:Dicke, Otto

Kinderen van 1813

Artikelnummer: CO 060.013

In onze ogen een boekillustratief hoogstandje! Alleen al door het werkje bladeren, prikkelt de fantasie van de bladeraar die dan automatisch ook nieuwsgierig zal worden naar de inhoud van het verhaal. Of zijn het de begeleidende tekeningen die de tekst spannend maken? Om een goed beeld van de totale publicatie te kunnen krijgen, hebben we een paar foto’s van enkele van de meer dan 35 illustraties gevoegd bij deze tekst.
Deze publicatie wordt extra interessant en belangrijk door een voorwoord geschreven door H.K.H. Prinses Beatrix.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Uitgever

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kinderen van 1813'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.