Kunstenaar:Buys, Bob

Kinderen XI

Artikelnummer: CO 471.002
Onderwerp:

Eén van de fraaiste ooit uitgegeven (al voor de Tweede Wereldoorlog in 1938) boeken over kindertekeningen werd verzorgd (en door Hendricus Antonius Henriët geïllustreerd) door Uitgeverij Contact uit Amsterdam. Omdat 19 kunstenaars in deze uitgave zijn vertegenwoordigd, besloten wij om alle kunstenaars een ‘eigen’ plek (inclusief kopieën van hun tekeningen / schetsen) te geven in de Caput Ovis-verzameling (zie voor het overzicht zoals vermeld bij ‘Bibliotheek ‘Kinderen’, BI 998.226).

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

,

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Buys, Bob

Bob Buys (voorkeursnaam: Bob Buys; naamvarianten: Bob Buijs, Barthold Buijs) werd op 24 maart 1912 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 16 augustus 1970). Hij volgde een opleiding tot tekenleraar aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam. Later werd hij aangesteld als tekenleraar aan de Academie voor Beeldende en Bouwende Kunsten te Tilburg waar hij onder andere de leraar was van Eric de Nie en Ger Sligte. Buys was actief als kunstenaar in Amsterdam, Tilburg e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Buys, Bob.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kinderen XI'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.