Kinderpostzegel 1957 4 + 4 ct

Artikelnummer: COL 1629.001
Onderwerpen: ,

Kinderpostzegel Nederland 1957: één van de 5 zegels vertoont een schilderij van Bernardus Johannes Blommers. De kinderpostzegels uit 1957 vertegenwoordigen meisjesportretten naar schilderijen uit de 19de eeuw”. Het portret op de 4+4ct. zegel is van Bernardus Johannes Bommers. De gehele serie werd bedacht en ontworpen door S.L. Hartz. De vier overige zegels vertegenwoordigen kinderportretten van Matthijs Maris, Jan Sluijters Sr. (zie ook bij Sluijters), Willem Bastiaan Tholen (zie ook bij Tholen), Cornelis Kruseman.

Afmetingen 2.4 × 3.1 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

diep-, hoogdruk, offset

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

,

Vindplaats origineel

Blommers, Bernardus Johannes

Bernardus Johannes Blommers (naamvariant: Bernard Blommers; signeerde meestal als Blommers) werd op 30 januari 1845 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 15 december 1914. Bernard volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akadermie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was leerling bij onder andere Christoffel Bisschop (1828-1904), Jozef Israëls en Jacob Maris. Onder zijn eigen latere leerlingen telde hij onder andere Tony Offermans en Gijsbertus Jan Sijthoff. Hij was naast (panoram...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Blommers, Bernardus Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kinderpostzegel 1957 4 + 4 ct'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.