Kinderpostzegel 1957 8+4 ct

Artikelnummer: COL 527.046
Onderwerpen: ,

Kinderpostzegel Nederland 1957: één van de 5 zegels vertoont een schilderij van Jan Sluyters. De kinderpostzegels uit 1957 vertegenwoordigen meisjesportretten naar schilderijen uit de 19de eeuw”. De 8+4ct. zegel, wat moderner en van Jan Sluyters (toen net overleden). De gehele serie werd bedacht en ontworpen de S.L. Hartz. De vier overige zegels vertegenwooordigen kinderportretten van Matthijs Maris, B.J. Blommers, Willem Bastiaan Tholen (zie ook bij Tholen), Cornelis Kruseman.

Afmetingen 2.4 × 3.1 cm
Genootschap

Grafiek

diep-, hoogdruk, offset

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, m.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Sluijters Sr., Jan

Jan Sluijters (voorkeurnamen: Jan Sluyters, Johannes Carolus Bernardus Sluyters, Jan (sr.) Sluijters; monogrammen JS J.S., JS 08, JS dooreen) werd op 17 december 1881 in 's-Hertogenbosch geboren en overleed op 8 mei 1957 in Amsterdam. Hij was de zoon van Gijsbertus Antonius Sluijters, de vader van Jan Sluijters (jr.), Lous Sluijters en Eliza Sluijters en schoonvader van Jacob Kuijper en Kuno Brinks. Sluijters was gehuwd met M.F. van Cooten. Hij volgde opleidingen aan de Koninklijke School ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluijters Sr., Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kinderpostzegel 1957 8+4 ct'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.