Kleurstudie voor plafond

Artikelnummer: COL 616.003

Samen met architect Cornelis van Eesteren voerde Theo van Doesburg een kleurstudie uit in 1923 voor de wanden, vloeren en plafonds van één van de hallen van de Universiteit van Amsterdam. Deze afbeelding kan worden teruggevonden in de uitgave ‘De Stijl 1917-1933, uitgegeven door Meulenhoff / Landshoff. De uitgever van deze ansichtkaart was de Dienst Verspreide Rijkscollecties in Den Haag.

Onduidelijk of er signeringen vallen te ontwaren maar wel veel annotaties op het oorspronkelijke werkblad door ….?

Afmetingen 14.4 × 10.1 cm
(Ansicht)kaart

gelopen / beschreven, kleur

Samenstelling collectie

Overig
Ansichtkaartcode

Signatuur

geen

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Doesburg, Theo van

Theo van Doesburg [eigenlijke naam: Christian Emil Marie Küpper; pseudoniemen: I.K. Bonset, Aldo Camini (I.K. Bonset gebruikte hij ook als dichter); roepnaam: Emile; noemde zich naar zijn stiefvader Theodorus van Doesburg en monogrammeerde als VD, THVD, VD aaneen of TH.V.D., ook in gestileerde vorm] werd op 30 augustus 1883 in Utrecht geboren en overleed op 7 maart 1931 in Davos. Theo was achtereenvolgens gehuwd met A.H. Feis, Lena Milius, Nelly van Moorsel. Hij volgde geen speciale kunstz...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Doesburg, Theo van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kleurstudie voor plafond'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.