Kunstenaar:Wijnhoven, Steef

Knotwilgen in de Biesbosch

Artikelnummer: CO 348.002
Onderwerpen: , ,

Steef Wijnhoven heette verknocht aan de Dordtse Biesbosch. Zijn liefde voor dit (voormalige) getijdengebied is bijna spreekwoordelijk. Hij zwierf – evenals zijn collega en tijdgenoot Cor Noltee – vele uren door de grienden en langs de kreken om een geschikte plek te vinden de wilde, toen nog ongerepte natuur van de Biesbosch als schilder vast te leggen. Dit is één van zijn vele olieverven. Hij weet de sfeer van dit destijds nog ongerepte stukje Nederland fraai vast te leggen. Deze groep knotwilgen bevindt zich waarschijnlijk ergens in het Dordtse deel van de Biesbosch gezien de achterliggende cultuurgronden.

Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Wijnhoven, Steef

Steven Hendrik Wijnhoven (Steef) werd op 3 mei 1898 in Dordrecht geboren en overleed op 18 juni 1969 te Den Haag. Behoudens een opleiding als leerling van Rinus Reus was hij autodidact zoals zovelen uit zijn tijd. Zijn eigen kijk op de schilderkunst droeg hij op zijn beurt weer over aan zijn leerling Leendert Ek. Steef Wijnbergen schilderde vooral landschappen, paarden en riviergezichten. Zijn werk hangt onder andere in het Dordts Museum. Steef Wijnhoven was lid van het Teekengeno...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wijnhoven, Steef.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Knotwilgen in de Biesbosch'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.