Kunstenaar:Hardenbol, Piet

Koeien en stieren

Artikelnummer: p17 427.001

Pieter Haan – zijn lievelingsnaam – schildert al zijn hele leven. Van hem zijn zowel traditionele olieverven bekend als gedurfd acrylwerk. Dit is een voorbeeld van zijn durf als kunstenaar met experimenteerdrang. Sans gêne legt hij een groep runderen vast zoals hij die ziet. Vlezig, beweeglijk zich van de toeschouwer verwijderend als willen ze zeggen: wij zijn niet voor de consumptie hoor. Hoe langer iemand naar dit kunstwerk kijkt des te meer symboliek dringt zich op.

Afmetingen 65 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Hardenbol, Piet

Pieter Hardenbol (naamvariant: Pieter Haan; zie ook bij 'Pieter Haan') - werd op 21 juni 1926 in Dordrecht geboren. Pieter Haan volgde zijn opleiding aan de Tekenschool in Dordrecht. Daarnaast kreeg hij les van Cor Noltee en Gideon Brugman. Pieter is zowel beeldhouwer als schilder, tekenaar, pastellist, collagist en vervaardiger van monotypen. Pieter Haan heeft voornamelijk in Dordrecht in gebouw Pictura (waar hij een eigen atelier heeft) gewerkt maar ook veel in het buitenland (Frankri...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hardenbol, Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Koeien en stieren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.