Kunstenaar:Maris, Willem

Koeien in de wei

Artikelnummer: CO 205.006

Uit de prachtige kunstkalender 1979 van VAKA Publishers met als onderwerp de kunstschilders (gebroeders) Maris, Jacob, Willem en Matthijs komt deze reproductie van de gedrieën geportretteerde broers door hun zoon / neef Willem Matthijs Maris. Volledigheidshalve zijn alle reproducties uit deze kalender hier bijgevoegd. De reproducties van werken van Jacob en Willem Maris worden eveneens apart vermeld bij de  betreffende kunstenaars (zie CO 202.002, CO 203.008, CO 203.009, CO 203 010, CO 203.011 en CO 205.005).

Los van de administratieve gecompliceerdheid van een kalender (en idem voor kunstboeken trouwens) wordt hiermede een meer compleet beeld verkregen van individuele kunstenaars.

Afmetingen 18.4 × 22.7 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Maris, Willem

Willem Maris (naamvarianten: Wenzel Marris zoals hij vermeld staat in het Haagse bevolkingsregister) werd op 18 februari 1844 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 10 oktober 1910. Willem Maris was een broer van Matthijs en Jacob Maris maar ook de vader van Simon Maris. Hij volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was ook leerling bij zijn broers Jacob en Matthijs en bij Pieter Stortenbeker. Als schilder, tekenaar, aquarellist en etser waagde hi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Maris, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Koeien in de wei'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.