Kunstenaar:Ruiter, Guus de

Koepel II

Artikelnummer: CO 1356.004
Onderwerpen: ,

Andermaal een heerlijke – nu waarschijnlijk meer een maatschappelijk bewogen – litho van Guus de Ruiter. Kennelijk werd Guus de Ruiter sterk getroffen door de maatschappelijke onrust vanwege het gebruik van kernenergie (voor elektriciteit in dit geval zoals de litho suggereert). We kunnen het hem niet meer vragen of het zijn bewogenheid was of commerciële inzicht; vermoedelijk van beide wat, denken we.

Afmetingen 25 × 29.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Ruiter, Guus de

Guus de Ruiter (naamvarianten: K.G. de Ruiter, Kornelis Guustaaf de Ruiter; signeerde als Guus de Ruiter) werd op 24 april 1924 in Rotterdam geboren en overleed daar ook op 22 december 2000. Guus volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij was onder andere grafisch leerling bij Wally Elenbaas (ons huis / "Het Venster') en was ook leerling / èn gast bij het kunstenaarsechtpaar Bob Gesinus Visser in Menton. Op latere leeftijd werd hij onder ande...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ruiter, Guus de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Koepel II'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.