Koninklijke familie

Artikelnummer: p4 125.024

Ofschoon het hier ‘slechts’ om een fotogravure handelt van een door Pieter van der Hem gemaakt schilderij van onze voormalige koningin Wilhelmina met haar ega prins Hendrik van Mecklenburg-Schwerin en de latere Koningin Juliana hebben we gemeend deze gravure toch in onze collectie te moeten opnemen. Van der Hem maakte dit schilderij in 1926. Voor zover ons bekend, bevindt zich het oorspronkelijke werk zich in paleis Het Loo Nationaal Museum in Apeldoorn (zie ook de tweede foto).

Afmetingen 39 × 59 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Diversen

foto

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Hem, Pieter van der

Piet van der Hem (naamvariant: Pieter van der Hem; signeerde met P. van der Hem of monogrammeerde als PVDH) werd op 9 september 1885 in Wirdum geboren en overleed op 24 april 1961 in Den Haag. Piet van der Hem volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers, de Kunstnijverheidsschool Quellinus en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten allen in Amsterdam. Daarnaast kreeg hij les van August Allebé, Jan Bubberman, Pieter Dupont, George Sturm en Nicolaas van der Waay. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hem, Pieter van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Koninklijke familie'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.