Kreta bij Malia

Artikelnummer: CO 012.344

Als jong, aankomend kunstenaar trok Herman van der Avoort frequent de Europese wereld in. Eén van zijn geliefde pleisterplaatsen daarbij was het Griekse eiland Kreta. En dan vooral de wilde kusten van Kreta met zijn steeds weer verrassende baaien, ongerepte rotspartijen en overrompelende vergezichten. Dit werk van hem uit de 70-er jaren was al stevig impressionistisch van toon maar zeker nog niet abstract zoals veel van zijn latere werk.

Afmetingen 60 × 60 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kreta bij Malia'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.