Kunstenaar:Toorop, Jan

Kruisdraging

Artikelnummer: COL 310.149

Van meerdere kunstenaars worden tijdens en ook nog na hun dood kunstwerken voor allerlei doelen verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels bidprenten. Deze werd vermoedelijk uitgegeven door de Katholieke Kerk (zie ook de tweede foto die nog geheel blanco is). Als rechtgeaard katholiek was het zeker de wens van Jan Toorop zelf om deze voorstelling uit te geven als bidprent.

Meer informatie:
Afmetingen 7 × 10 cm
(Ansicht)kaart

bidprent, niet gelopen, z.w.

Genootschap

Bidkaartcode

geen

Signatuur

geen

Stijl

Samenstelling collectie

Uitgever kaarten Toorop

Vindplaats origineel

Toorop, Jan

Johannes Theodorus (Jan) Toorop werd op 20 december 1858 in Poerworedjo (Indonesië, waar zijn vader grifier was bij de landraad Begelen) geboren en stierf in Den Haag op 3 maart 1928. Hij was de vader van de later zo beroemd geworden Charley Toorop en groot- resp. overgrootvader van Edgar Fernhout resp. Rik Fernhout. Aanvankelijk volgde hij een opleiding aan de Polytechnische School in Delft (onder de leiding van Paul Tétar van Elven). Daarna ging hij eerst naar de Rijksacademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Toorop, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kruisdraging'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.