Kubisme à la vd Avoort

Artikelnummer: CO 012.342

Dit bijzondere werk uit zijn beginperode als kunstenaar maakte Herman van der Avoort in opdracht van zijn toenmalige leraar op de academie, Arie Wols. Niet alleen afwijkend van de schildersmode uit die tijd maar zeker ook eigenzinnig en bijzonder. Wat hij tot op de dag va vandaag is gebleven. Waar zijn tijdgenoten uit ‘De Stijl”-periode juist verder verabstracteerden tot aan louter primaire kleurvlakken toe, koos Herman juist voor pastelkleuren gelardeerd met onduidelijke accenten. Jammer dat hij dit idee niet verder uitwerkte, wellicht mede geremd door een te strak opleidingsregime op de academie.

Afmetingen 50 × 50 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kubisme à la vd Avoort'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.