Kunstenaar:Winkel, Antoon

Kubistische blik op Dordrecht

Artikelnummer: GR 017.001
Onderwerpen: ,

Antoon Winkel – lid van Pictura in Dordrecht – is één van de leden van dit illustere Teekengenootschap die ongetwijfeld in de toekomst aan de eregallerij van de kunstenaars-leden zal worden toegevoegd. De combinatie van zijn ongebreidelde fantasie en fenomenale techniek op alle schilderwapens stond hiervoor garant. Dit meesterwerk ‘Kubische blik op Dordrecht’ gezet naast producten van gelouterde kunstenaars als Appel en vele van zijn tijdgenoten springt er uit als ‘top’. In de komende jaren zal Antoon Winkel onvermijdelijk door kunstgeschiedschrijvers richting eredivisie van de kunst worden gerecenseerd.

Afmetingen 102 × 80 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Winkel, Antoon

Antonius Hendricus (Toon) Winkel werd op 30 mei 1923 in Rotterdam geboren en is overleden op 23 februari 1989 in Dordrecht. Winkel volgde zijn kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en daarna volgde hij ook nog een opleiding aan de Parijse Académie. Antoon werd zelf later docent aan de Haagse Akademie van beeldende kunsten. Winkel zwierf aanvankelijk door de nodige landen (Nederland, Frankrijk, Italië, Griekenland) en vond later zijn rust in Dordrecht...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Winkel, Antoon.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kubistische blik op Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.