Kunstenaar:Sluiter, Willy

Kunstvereniging Katwijk

Artikelnummer: BI 999.209

Ofschoon Willy Sluiter slechts 2 jaar (van 1908-1910) actief was in Katwijk als kunstenaar, zijn er maar weinige van zijn collegae die meer richting hebben gegeven aan de Katwijkse cultuurscene. Zij dadendrang was groot genoeg om in zo’n korte periode de Kunstvereniging Katwijk het licht te doen zien.

Een speciale plaats bij de geschiedenisschrijving van deze vereniging dient – naast Hans Schonenberg als voorzitter van de Stichting Katwijks Museum –  te worden toegedicht aan dr Robert Siebelhoff die als superkenner van Jan Toorop – en meer in het bijzonder over diens tijd in Katwijk – met zijn dissertatie over de ontwikkeling van de Katwijkse kunstenaarskolonie een meer dan belangrijke aanzet heeft gegeven aan het tot stand komen van deze publicatie.

Naast de 18 kunstenaars die in dit boek uitgebreid worden besproken en uitbundig geïllustreerd bevat deze uitgave tevens een uitgebreide litteratuurverwijzing.

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Sluiter, Willy

Jan Willem ( Willy) Sluiter werd in Amersfoort geboren op 24 mei 1873 en overleed in Den Haag op 22 mei 1949. Sluiter groeide op als notariszoon in Zwijndrecht. Hij volgde opleidingen aan de Academie voor Beelden Kunsten in Rotterdam en aan die van Den Haag en kreeg daarnaast als leerling les van Alexander Henri Robert van Maasdijk. Hij woonde en werkte op verschillende plaatsen: Amersfoort, Nijehaske, Zwijndrecht, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Volendam / Edam maar ook in geliefde s...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluiter, Willy.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kunstvereniging Katwijk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.