Kunstenaar:Mauve, Thijs

Kust bij Cornwall

Artikelnummer: p20 657.037

Dit werk van hem dateert waarschijnlijk uit de periode dat hij in Engeland verbleef (in Milton Coombe). De meeste van zijn kunstwerken bestonden aanvankelijk uit grafische producten en dan vooral houtsneden. Kennelijk verschoof zijn interesses zich (niet zo lang voor zijn dood in Engeland) richting schilderen en werd hij gegrepen door de woeste stilte van het Cornwallse kustlandschap.

Afmetingen 50 × 34 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Vindplaats origineel

Mauve, Thijs

Thijs Mauve (naamvariant: Theo Mijdrecht) werd op 26 november 1915 in Scheveningen geboren en overleed op 10 november in Milton Coombe (Devonshire, Engeland). Thijs is een kleinzoon van Anton Mauve. Thijs volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag (vrije afdeling). Was tevens leerling bij Theo Goedvriend, Arend Hendriks en Henk Meijer en werd daarnaast stevig beïnvloed door Dirk van Gelder. Gaf zelf weer les aan Kees Andréa Hij was als kunstenaar...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mauve, Thijs.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kust bij Cornwall'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.