Kwijnende mimosa

Artikelnummer: CO 248.004

Prachtig bloemstilleven van gele bloemen in een vaas. Het coloriet van deze voorstelling is kenmerkend voor de keuze die Pauwels vaak maakte als het om kleuren gaat.

Opmerking: dit fantastische stilleven vormt met een ‘bijna’ identiek stilleven (CO 248.001) een pendant. Pauwels heeft de opgestelde mimosaruiker kennelijk (met opzet?) 2x geschilderd. Één keer als verse bos bloemen en één keer als uitgebloeide verwelke – maar wel dezelfde – bos.

Afmetingen 68 × 76 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Pauwels, Henry-Joseph

Er zijn vele schilders met de naam Pauwels. Henry-Joseph, één van hen werd in 1903 geboren in Haasdonk en overleed in 1983 te Beveren-Waas. A ls we het over Henry-Joseph hebben dan spreken we over een bescheiden vakman / schilder. Pauwels is Belg. Pauwels was een schilder van decoratieve landschappen, interieurs, zee- en Antwerpse havengezichten. Henry-Joseph is een poëtische, optimistische en met vlagen al te virtuoze - maar ook oppervlakkige - postimpressionist die met een losse toets...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pauwels, Henry-Joseph.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kwijnende mimosa'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.