Kyck over den Dyck molen in rood-blauw

Artikelnummer: CO 012.372

Ofschoon Herman geen specifieke gevoelens heeft bij het zien van molens, is er vermoedelijk ooit iets gebeurd in zijn leven dat hem tot op de dag van vandaag triggert om molens te schilderen. Wij hebben er dan ook vele van in onze collectie. Daarbij is de hoofdvorm steeds goed herkenbaar als molen maar daaromheen vaak een lawine van kleuren en natuurverschijnselen. Maar altijd iets natuurlijks vertegenwoordigend zoals een zon, maan, bomen, wolken in de meest spannende kleurcombinaties.

Kyck over den Dyck is een molen aan de Noordendijk in de stad Dordrecht. Het is de enig bewaarde molen van die stad. De oorspronkelijk molen werd gebouwd in 1612 en was een houten standerdkorenmolen. Deze molen maalde mout, dat als grondstof diende voor de vele Dordtse bierbrouwers.

Afmetingen 50 × 50 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kyck over den Dyck molen in rood-blauw'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.