Kunstenaar:Luijn, Dick van

La Escala’ Costa Brava Spanje

Artikelnummer: p14 237.003
Onderwerp:

Een fraai, impressionistisch werk van het veelzijdige Picturalid Dick van Luijn uit zijn Zuidfranse-Noordspaanse tijd. Door het kijken naar dit werk treedt als het ware de Mediterranese warmte je tegemoet. Helaas zeer ten onrechte is Dick van Luijn tot op de dag van vandaag onbekend gebleven, niet in de laatste plaats omdat er slechts zelden werk van hem op de kunstmarkt wordt aangeboden.

Afmetingen 47 × 37 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gouache

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Luijn, Dick van

Dick van Luijn [naamvarianten: Dick van Luyn, Dirk Govert van Luijn; monogrammen: DL, DvL (onder elkaar), D.v.L.] werd op 29 september 1896 in Utrecht geboren en overleed op 14 augustus 1981 eveneens in Utrecht. Hij volgde opleidingen aan de Kunstnijverheidsschool in Utrecht en aan de Academie Libre in Parijs. Daarnaast volgde hij lessen bij Antoon Derkinderen en Tiele van der Laars (Kunstnijverheidschool te Amsterdam). Zijn leerlingen waren Gerrit Johannes van Esch, B. Jorin, Gerard van R...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Luijn, Dick van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'La Escala' Costa Brava Spanje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.